Zaskocz znajomych i poznaj łatwy przepis na niedzielny rarytas. Palce lizać!
SKŁADNIKI:
- Słone masło orzechowe- 150 g
- Masło osełka- 50 g
- Czekolada deserowa- 300 g
- Wafle pszenne (mogą być bezglutenowe)
- Dodatek na który masz ochotę: drobno siekana żurawina, skórka z pomarańczy, granat… Decyzja należy do Ciebie.
- Roztop w 150 gram masła i dodawaj po trochę 300 gr czekolady deserowej. Mieszaj i uważaj, żeby się nie przypaliło. Odstaw aby mieszanka trochę ostygła, po czym dosyp własny dodatek ( żurawina, granat, suszone jabłko, itd).
- Roztop około 50 gram masła (osełki), ostudź i wymieszaj ze słoiczkiem słonego masła orzechowego. ( możesz kupić zwykłe masło orzechowe i później trochę posolić).
- Do masła orzechowego dodaj pokruszone wafle- około 60-80 gram i wymieszaj. Tak przygotowaną mieszankę wyłóż na spód niewielkiej blaszki. Na całość wylej czekoladę z dodatkiem.
- Wsadź do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego!